EmailX( voorheen Twitter)FacebookLinkedIn

Psychomotorisch Therapeut

16 – 20 uur per week, bepaalde tijd voor de duur van 7 maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof

Wat ga je doen?

Je bent als PMT-er onderdeel van een multidisciplinair team. Je voert zelfstandig en in samenwerking met collega’s van andere disciplines behandelingen uit. Hoewel je ingebed bent binnen team eetstoornissen, behandel je ook cliënten vanuit de zorgeenheid 24+, waarbij PMT ondersteunend aan gesprekstherapie kan worden ingezet.

Je ziet cliënten zowel individueel als in groepsverband. Hulpvragen waarbij PMT binnen Apanta wordt ingezet richten zich doorgaans op lichaamsgerichte aspecten van PMT. Hierbij kan gedacht worden aan het versterken van autonomie, lichaamsbeleving verbeteren, veiligheid, emotieregulatie, eigen behoeftes en grenzen leren herkennen en respecteren. Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen, waarin je vanuit jouw expertise meedenkt in casuïstiek binnen de zorgeenheid 24+.

Wat breng je mee?

Bij Apanta-ggz lever je zorg met aandacht. Aandacht voor de cliënt en zijn systeem en aandacht voor de collega’s waarmee je samenwerkt. Met elkaar zijn we gericht op het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg en het behalen van behandeldoelen met onze cliënten. Apanta-ggz is een dynamische organisatie welke zich steeds weet aan te passen aan de veranderende omstandigheden binnen het werkveld. We zoeken dan ook collega’s die flexibel, creatief en verantwoordelijk zijn.

Als psychomotorisch therapeut ben je zelfstandig, sociaal vaardig en houd je van samenwerken. Daarnaast ben je in het bezit van:

  • HBO diploma psychomotorische therapie of bachelor bewegingswetenschappen met minor PMT
  • Kennis en/of deskundigheid op het gebied van eetstoornissen
  •  Affiniteit /ervaring met doelgroep 24+ op het gebied van persoonlijkheidsproblematiek, ontwikkelingsproblematiek, angst- en stemmingsklachten
  • Je werkt 1 avond in de week tot 21:00 uur 

Het Team?

Binnen het team eetstoornissen werk je multidisciplinair en gezamenlijk binnen een hecht team waarin groepsbehandelingen centraal staan. Apanta betrekt ook ervaringswerkers bij de behandeling. Zij weten als geen ander hoe het is om met een eetstoornis te leven en therapie te volgen. Onze cliënten zijn primair bekend met anorexia nervosa, boulimia nervosa of binge eating disorder, maar er is vaak ook sprake van co-morbide problematiek. Ook zijn wij officieel instellingslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, oftewel NAE. De NAE is een vereniging voor professionals die werken met cliënten met eetstoornissen, voor de cliënten en hun naastbetrokkenen.

Arbeidsvoorwaarden

Apanta biedt een fijne werkplek met enthousiaste, ambitieuze collega’s. Zorg met aandacht en verbinding vinden wij belangrijk. In dat kader organiseren wij jaarlijks allerlei activiteiten in informele setting en wordt er ook per team veel aandacht besteed aan een goede, open sfeer. Er is veel ruimte voor je ontwikkeling.

Inschaling gebeurt conform FWG 55 van de cao GGZ en is afhankelijk van kennis en werkervaring. 

Een overzicht van al onze arbeidsvoorwaarden, kun je vinden in onze Infografic Arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast geworden?

Ben je geïnteresseerd om onze nieuwe collega te worden? Klik op de knop “Solliciteren”, vul je gegevens is en stuur ons je motivatiebrief en CV. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer weten?

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Marieke Seesing, manager zorg, 040-254 5759.

Om een indruk te krijgen van het werken bij Apanta, kun je terecht op onze website. Daar vind je naast de missie en visie van onze zorginstelling, onze whitepaper ‘Werken bij Apanta’, kun je zien wie je collega’s worden, een overzicht vinden van al onze arbeidsvoorwaarden en verhalen van onze collega’s lezen.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid.
Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vacature

Type functie

Vacaturekenmerken